Hazai- és Európai Uniós

Projektjeink

A BJMOKK Nonprofit Kft. az alábbi projektekben vett és vesz részt konzorciumi tagként vagy konzorciumvezetőként:
A kedvezményezettek nevei Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Sportrendszer Fejlesztő és Tanácsadó Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesület, Rácalmás Város Önkormányzat Dunaparti Csónakház Egyesület, Kalocsa Város Önkormányzata, Bajai Vízisport Klub
A projekt címe A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése
A szerződött támogatás összege 351.251.392 forint
A támogatás mértéke (%-ban) 100%
A projekt tartalmának bemutatása, összefoglalása "A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése" című konzorciumi pályázati projekt keretében a Felső-és Alsó-Duna szakaszain 9 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg. Ezen helyszínek a Felső-Dunán: Komárom, Lábatlan, Esztergom és Dömös. Alsó-dunai helyszínek:Rácalmás, Dunaújváros, Bölcske, Kalocsa és Baja. Öt helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, négy helyszínen pedig eszközfejlesztést hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek. A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Felső-és Alsó-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Duna partján nyaraló turisták mellett a folyó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. A GINOP pályázati forrásból beszerzett korszerű túraeszközök használatával új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére, megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.”
A projekt befejezési dátuma 2020. december 10.
Projekt azonosító száma GINOP-7.1.2-15-2016-00012
A projekt céljai, elért eredményei A Felső- és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztésére benyújtott pályázat célja, hogy a kajak-kenu népszerűségére, társadalmi beágyazottságára alapozva, minél több embert motiváljon arra, hogy szabadidejében, azt hasznosan eltöltve, járja a vizeket, legyen edzettebb, egészségesebb, és közben ismerje meg Magyarország rejtett történelmi, kulturális és természeti szépségeit. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző járásmódok (kerékpáros, kézi hajtányú vízi eszköz, lovas, vitorlás, természetjárás) közötti kapcsolat fejlődjön, az intermodalitás erősítéséből származó jövedelemtermelő képesség pedig javuljon. Cél, hogy az egyes megállóhelyek fejlesztése és hálózatba kapcsolása révén, közvetett módon növekedjen az egy helyszínen/régióban eltöltött vendégéjszakák száma, valamint a „vendégköltések” összege, és emelkedjenek a szolgáltatások nyújtásából származó közvetett és közvetlen bevételek.
A projektből megvalósult tevékenységek, szolgáltatások, alprojektek 1. Komárom: mobil szerkezetű (konténer) vízitúra megállóhely létesítése – megvalósult. Vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 2. Lábatlan: vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök, mentőmotorcsónak motor beszerzése – megvalósult. 3. Esztergom: építési beruházás; vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 4. Dömös: vízitúra eszköz kiegészítők, hulladéktárolók és úszómű beszerzése – megvalósult. 5. Rácalmás: építési beruházás; vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 6. Dunaújváros: vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök, mentőmotorcsónak és motor beszerzése – megvalósult. 7. Bölcske: építési beruházás; vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök, úszómű beszerzése – megvalósult. 8. Kalocsa: építési beruházás; vízitúra eszközök, hulladéktároló eszközök és csónakszállító vonta beszerzése – megvalósult. 9. Baja: építési beruházás; vízitúra eszközök és hulladéktároló eszközök, úszómű beszerzése – megvalósult. 10. Rajka csak kommunikációs céllal szerepel a projektben.
További információ A projekt által érintett vízitúra megállóhelyek fényképes adatlapjai megtekinthetők az EvezzItthon weboldalon.
Elért célcsoportok 1. Köznevelési célcsoport; 2. Felsőoktatási célcsoport; 3. Családok (aktív életmódú felnőttek); 4. 55+ célcsoport; 5. Külföldi turisták célcsoport
A projekt indikátorainak teljesülése A fenntartási időszak kezdete: 2021.01.01 A természeti és kulturális örökségnek, illetve látványosságnak minősülő támogatott helyszíneken tett látogatások várható számának növekedésének mérésére alakalmazott indikátorszám évente összesen 3986 fő.
EU