Hazai- és Európai Uniós

Projektjeink

A BJMOKK Nonprofit Kft. az alábbi projektekben vett és vesz részt konzorciumi tagként vagy konzorciumvezetőként:
A kedvezményezettek nevei Magyar Vitorlás Szövetség (konzorciumvezető), Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ Nonprofit Kft., Balatonfüred Város Önkormányzata, BJMOKK Nonprofit Kft., Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Vitorlás Akadémia Nonprofit Kft., Sportrendszer Nonprofit Kft.
A projekt címe "Balatonfüred megállópont"
A szerződött támogatás összege 1 940 711 605 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100,00%
A projekt tartalmának bemutatása, összefoglalása A GINOP-7.1.2-15-2016-00013 azonosító számú projekt célja Balatonfüred vízpartján a Magyar Vitorlás Szövetség központi területének kialakítása konzorciumi formában Balatonfüred várossal, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, egyéb sportfejlesztési és turisztikai nonprofit cégekkel, hálózatba kapcsolva a többi balatoni kikötővel. A GINOP-7.1.2-15-2016-00013 számú projekt támogatásával 1,940 milliárd forintból valósul meg a kikötő medence és a kikötő létesítmények kialakítása és a szükséges eszközök beszerzése. A kikötő építéssel nő a terület turisztikai vonzereje és nagyobb lehetőség lesz a vitorlás és kajak-kenu sport népszerűsítésére. Az infrastrukturális fejlesztésekkel a kikötő önmagában is turisztikai attrakciónak számít majd. A GINOP-7.1.2-15-2016-00013 számú Balatonfüred Megállópont című projekt támogatásával 1,940 milliárd forintból valósul meg a kikötő medence, a hajóállások, mólók, úszóművek, sólya és a szükséges eszközök, úgymint utánfutók, buszok, hajók és a Fertő-tavi kishajós vízre szálló úszópont kialakítása, beszerzése.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2023. január 30.
Projekt azonosító száma GINOP-7.1.2-15-2016-00013
A projekt céljai, elért eredményei A GINOP-7.1.2-15-2016-00013 azonosító számú projekt célja Balatonfüred vízpartján a Magyar Vitorlás Szövetség központi területének kialakítása konzorciumi formában Balatonfüred várossal, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, egyéb sportfejlesztési és turisztikai nonprofit cégekkel, hálózatba kapcsolva a többi balatoni kikötővel. A kikötő építéssel nő a terület turisztikai vonzereje és nagyobb lehetőség lesz a vitorlás és kajak-kenu sport népszerűsítésére. Az infrastrukturális fejlesztésekkel a kikötő önmagában is turisztikai attrakciónak számít.
A projektből megvalósult tevékenységek, szolgáltatások, alprojektek A balatonfüredi Kékszalag Portban kikötő medence, a hajóállások, mólók, úszóművek kialakítása, sólya és a szükséges eszközök, úgymint utánfutók, buszok, hajók beszerzése valósult meg.
További információ A projekt által érintett vízitúra megállóhelyek fényképes adatlapjai megtekinthetők az EvezzItthon weboldalon.
Elért célcsoportok 1. Köznevelési célcsoport; 2. Felsőoktatási célcsoport; 3. Családok (aktív életmódú felnőttek); 4. 55+ célcsoport; 5. Külföldi turisták célcsoport
A projekt indikátorainak teljesülése A projekt zárása folyamatban van. A természeti és kulturális örökségnek, illetve látványosságnak minősülő támogatott helyszíneken tett látogatások várható számának növekedésének mérésére alakalmazott indikátorszám évente összesen 25 205 fő
EU