Hazai- és Európai Uniós

Projektjeink

A BJMOKK Nonprofit Kft. az alábbi projektekben vett és vesz részt konzorciumi tagként vagy konzorciumvezetőként:
A kedvezményezettek nevei Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. (konzorciumvezető), Balatonfüred Város Önkormányzata, BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., Sportrendszer Fejlesztő és Tanácsadó Nonprofit Kft. VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft.
A projekt címe Balatoni vízi megállóhelyek létesítése
A szerződött támogatás összege 1 397 844 331 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100 %
A projekt tartalmának bemutatása, összefoglalása A GINOP-7.1.9-17-2018-00026 számú projekt támogatásával 1,398 milliárd forintból épül meg a kikötőépület és a kikötőhöz vezető Kékszalag sétány, illetve a keszthelyi Libás-strandon kialakításra kerülő kajak-kenu megállópont, továbbá beszerzésre kerültek az egyes helyszínek turisztikai igépnyeit kiszolgáló, kajak-kenu, sárkányhajó és SUP eszközök. A 740 négyzetméter alapterületű (nettó 915 négyzetméteres) balatonfüredi kikötőépületben a vitorláshajók, a kajakok és kenuk tárolására hangárt alakítanak ki. Az épületben lesz a kikötővendégek részére egy vizesblokk és az emeleti részen négy pihenőszoba négy-négy férőhellyel külön vizesblokkal. A Balatonra néző teraszos épületben lesz elhelyezve a kikötőmesteri iroda, és lesz egy 120 négyzetméteres irodaterület is. Az épület karakterét meghatározó acél oszlopsor és árnyékoló a Balaton parton olyannyira jellemző kikötőépületek hangsúlyos kék festését kapja. Az épülethez parkolót és kerékpártárolót is kialakítanak. Az épület a kikötőbe látogató vendégek, a versenyek, rendezvények résztvevőinek biztosít megfelelő kiszolgálást.
A Balatonfüred Önkormányzata által megépített Kékszalag sétány egyik szakasza a Széchenyi sétányt köti össze a kemping előtti jelenlegi zöldsávval, melyen keresztül eljuttatja a vendégeket egészen a Berzsenyi savanyúvíz kútig. Az 550 méteren új gyalogos járófelületet alakítanak ki, új fasorral, kandeláberekkel, padokkal és a Kékszalag verseny tematikáját követő installációval, és a mozgást ösztönző berendezési tárgyakkal. A második szakaszban egy közel 270 méter hosszú rész is kiépül, ami bevezet kempingen át, a kikötő és a strand területére.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2023. január 30.
Projekt azonosító száma GINOP-7.1.9-17-2018-00026
A projekt céljai, elért eredményei Az aktív turisztikai hálózat fejlesztésének alapvető célja, hogy a megnövekedett és folyamatosan növekvő számú szabadidős sportolói közösség tagjainak igényét minél magasabb színvonalon lehessen kiszolgálni a hagyományosan használt balatoni kikötőkben, és minél több, kapcsolódó járásmódot gyakorló, és jelenleg szabadidejében testmozgást nem végző, de a turista célpontokat látogató vendég is kedvet kapjon a vitorlázásban, kajak-kenuzásban való részvételhez. Mindezek megvalósulásával növekszik a helyszínek turisztikai attraktivitása, új típusú szolgáltatásokat nyújtanak az oda látogató turisták száma, vagy felkerülnek az ország turisztikai térképére, mely maga után vonhatja a szolgáltatói oldal bevétel-növekedését, jövedelemtermelő képességének bővülését.
A projektből megvalósult tevékenységek, szolgáltatások, alprojektek A balatonfüredi Kékszalag Portban elkészült a kikötőépület, a kikötőhöz vezető Kékszalag sétány, illetve a keszthelyi Libás-strandon kialakításra került a kajak-kenu megállópont, továbbá beszerzésre kerültek az egyes helyszínek turisztikai igépnyeit kiszolgáló, kajak-kenu, sárkányhajó és SUP eszközök. 
További információ A projekt által érintett vízitúra megállóhelyek fényképes adatlapjai megtekinthetők az EvezzItthon weboldalon.
Elért célcsoportok 1. Köznevelési célcsoport; 2. Felsőoktatási célcsoport; 3. Családok (aktív életmódú felnőttek); 4. 55+ célcsoport; 5. Külföldi turisták célcsoport
A projekt indikátorainak teljesülése A projekt zárása folyamatban van. A természeti és kulturális örökségnek, illetve látványosságnak minősülő támogatott helyszíneken tett látogatások várható számának növekedésének mérésére alakalmazott indikátorszám évente összesen 23 746 fő.
EU