Hazai- és Európai Uniós

Projektjeink

A BJMOKK Nonprofit Kft. az alábbi projektekben vett és vesz részt konzorciumi tagként vagy konzorciumvezetőként:
A kedvezményezettek nevei Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Sportrendszer Fejlesztő és Tanácsadó Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Nemzeti Sportközpontok, VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Balatonszemes Községi Önkormányzat. Zamárdi Város Önkormányzata, Fonyód Város Önkormányzata,
A projekt címe A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése
A szerződött támogatás összege 624.740.593 forint
A támogatás mértéke (%-ban) 100%
A projekt tartalmának bemutatása, összefoglalása "A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése" című konzorciumi pályázati projekt keretében a Balatonon (Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp és Tihany) 7 vízitúra megállóhely épül. Hat helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, egy helyszínen pedig a meglévő megállóhelyen eszközfejlesztést hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek. A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Balatonon, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Balaton partján nyaraló turisták mellett a tó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. A GINOP pályázati forrásból beszerzett korszerű túraeszközök használatával új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek felfedezésére, megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.”
A projekt befejezési dátuma 2020. december 31.
Projekt azonosító száma GINOP-7.1.2-15-2016-00008
A projekt céljai, elért eredményei A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztésére benyújtott konzorciumi pályázat célja az volt, hogy minél több embert motiváljon arra, hogy szabadidejében, azt hasznosan eltöltve, járja a vizeket, legyen edzettebb, egészségesebb, és közben ismerje meg Magyarország rejtett történelmi, kulturális és természeti szépségeit. Fontos elv volt az is, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző járásmódok (kerékpáros, túrakenu, lovas, vitorlás, természetjárás) közötti kapcsolat erősödjön, az intermodalitás fejlesztéséből származó jövedelemtermelő képesség pedig javuljon. Cél volt továbbá, hogy az egyes megállóhelyek fejlesztése és hálózatba kapcsolása révén, közvetett módon növekedjen az egy helyszínen/régióban eltöltött vendégéjszakák száma, valamint a „vendégköltések” összege, és növekedjenek a szolgáltatások nyújtásából származó közvetett és közvetlen bevételek.
A projektből megvalósult tevékenységek, szolgáltatások, alprojektek 1. Siófok: vízitúra megállóhely létesítése építési és felújítási munkálatokkal – megvalósult. Vízitúra eszközök, úszómű, csónakszállító vonta, mentőmotorcsónak és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 2. Zamárdi: vízitúra megállóhely létesítése építési munkálatokkal – megvalósult. Vízitúra eszközök, úszómű és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 3. Balatonszemes: vízitúra megállóhely létesítése építési munkálatokkal – megvalósult. Vízitúra eszközök, úszómű és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 4. Fonyód: vízitúra megállóhely létesítése építési munkálatokkal – megvalósult. Vízitúra eszközök, úszómű és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 5. Keszthely: vízitúra megállóhely létesítése építési munkálatokkal – megvalósult. Vízitúra eszközök, úszómű és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult. 6. Tihany: Vízitúra eszközök, úszómű és hulladéktároló eszközök beszerzése – megvalósult.
További információ A projekt által érintett vízitúra megállóhelyek fényképes adatlapjai megtekinthetők az EvezzItthon weboldalon.
Elért célcsoportok 1. Köznevelési célcsoport; 2. Felsőoktatási célcsoport; 3. Családok (aktív életmódú felnőttek); 4. 55+ célcsoport; 5. Külföldi turisták célcsoport
A projekt indikátorainak teljesülése A fenntartási időszak kezdete: 2021.01.01 A természeti és kulturális örökségnek, illetve látványosságnak minősülő támogatott helyszíneken tett látogatások várható számának növekedésének mérésére alakalmazott indikátorszám évente összesen 10 346 fő.
EU