Új csónakház épül Vácott!

A Vác falai alatt generációk óta hömpölygő Duna nem csak a város történelmében játszott fontos szerepet, nem csupán a Dunakanyar gazdaságának és közlekedésének ütőere immár évezredek óta, hanem a városlakók számára fontos értéket képvisel. Partján üldögélve játszanak gyermekként, szövik szerelmeiket kamaszként, merengenek az idő megállíthatatlan folyásán felnőttkorban. Aki nem a folyó látképével ébred-fekszik gyermekkorától kezdve, talán fel sem fogja igazán, milyen sok jelentést, emléket hordoz hullámain a vén Duna. Ha a váci korzón sétálva a víz felé tekintünk, már láthatjuk is, ahogy vízitúrázók csapatai eveznek a Dunán.
Nemsokára nekik is kínál pihenési, tisztálkodási, csónakbérlési lehetőséget a megépülő új csónakház. A modern, letisztult vonalakkal rendelkező, kétszintes épület egyszerre szolgálja majd az utánpótlás-nevelést és a vízitúrázást is. A zárt hajótárolót, közösségi helységet, konyhát, vizesblokkokat és öltözőt magában foglaló épület nyitott lesz a sportolók és a túrázni vágyók számára is.
 A  VEKOP-4.1.1-15-2016-00004 támogatási programból megépülő beruházás célja, hogy fellendüljön a vízi turizmus a Közép-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, új szabadidős csapatok formálódhatnak, egyben új lehetőség nyíljon a térség természeti és kulturális kincseinek megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön – Vácon ez úgy valósul meg, hogy a korzón vezető kerékpárút érinti a megállóhelyet is.