Átadták a munkaterületet Siófokon

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 “A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című program keretében az északi és déli parton is vízitúra megállóhelyeket fejleszt. A projekt keretében több vízitúra megállóhely épül vagy újul meg 595.000.000. forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. A projekt legnagyobb értékű beruházása Siófokon készül el. A Deák Ferenc sétányon található területen a meglévő raktárépület átalakul és csónakház, illetve hajótárolóként üzemel tovább. A várható beruházási összeg 188.598.784 Ft + ÁFA. A beruházás teljes egészében Európai Uniós forrásból valósul meg.

A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében Balaton Veszprém, Zala és Somogy megyéhez tartozó partszakaszain több vízitúra megállóhelyet alakít ki vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 – “A Balaton vízi turizmusának komplex turisztikai fejlesztése” című program keretében több vízitúra megállóhelyet fejleszt, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos módon bejárva Magyarország legnagyobb tavát.

A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része a siófoki is. A most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és siófoki lakosok is.