Víziturisztikai fejlesztések az Alsó-és Felső Dunán – Befejeződött a projekt kivitelezése

2020. március 30- án lezárult a GINOP-7.1.2-15-2016-00012 azonosító számú, 351.251.392 Ft Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló turisztikai fejlesztés a Felső- és az Alsó-Dunán.

A Felő-és Alsó Dunán található megállóhelyek mindegyikén befejeződött a beruházás, új vízitúra eszközök érkeztek a helyszínekre, a projekt fizikai kivitelezése március végén befejeződött. 

A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című konzorciumi pályázati projekt keretében a Felső-és Alsó-Duna szakaszain 9 vízitúra megállóhely épült vagy újult meg. A Duna alsó szakaszán fejlesztett helyszínek Rácalmás, Dunaújváros, Bölcske, Kalocsa és Baja. A helyszínek egy részén infrastrukturális fejlesztésekre került sor, de minden helyszínen új vízitúra eszközöket kaptak a kedvezményezettek, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának fejlődését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek. A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus az Alsó Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Duna partján nyaraló turisták mellett a folyó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat feléledjen. 

A GINOP-7.1.2-15-2016-00012 azonosítószámú, „A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” c. pályázatunk fizikai befejezése határidőre elkészült, 2020. március 30-án a projekt lezárult. Minden építési beruházás befejeződött, a megállóhelyeken új eszközök várják a túrázni vágyókat. A szükséges közbeszerzési eljárások minőségellenőrzését elvégezte a hatóság, minden tanúsítvány rendelkezésre áll. A pénzügyi zárást követően a következő szezonban már birtokba is veheti a nagyközönség a projekt keretében elkészült megállóhelyeket.