Víziturisztikai fejlesztések a Balatonon – elkezdődött az építkezés Siófokon

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mint konzorciumvezető a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 “A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című támogatási program keretében az északi és déli parton is vízitúra megállóhelyeket fejleszt. A projekt keretében több vízitúra megállóhely épül vagy újul meg 595.000.000. forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. Szeptember 4-én elindult a siófoki Deák Ferenc sétányon található vízitúra megállóhely kivitelezése. 

A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében Balaton Veszprém és Somogy megyéhez tartozó partszakaszain több vízitúra megállóhelyet alakít ki vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség konzorciumvezetőként GINOP-7.1.2-15-2016-00008 – “A Balaton vízi turizmusának komplex turisztikai fejlesztése” című fejlesztési program keretében több vízitúra megállóhelyet fejleszt, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos módon bejárva Magyarország legnagyobb tavát.

Az új csónakház kivitelezése a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, GINOP-7.1.2-15-2016-00008 “A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című fejlesztési programban. A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része a siófoki is. A most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és siófoki nyaralók és lakosok is