Vízitúra fejlesztés Szigetcsépen – új megállóhely épült

Ha Szigetcsépre felé evezünk a főváros felől, akkor a Dunából kiágazó, fűzfákkal, nádasokkal kísért folyóágat találunk, melynek nyugodt vízét horgászkunyhók és stégek szegélyezik. Ritka, védett élőlényekben bővelkedik a vízpart – a vízitúra közben mocsári teknősök, bölömbika, törpegém, récefélék, vöcsök, pettyes vízicsibe, haris, vízicickány, vidra is a szemünk elé kerülhet. A folyóágba nyúló félszigeten már új vízitúra megállóhely várja a túrázókat.
Ahhoz, hogy a Dunán szerzett vízitúra élmények a széles közönség számára elérhetőek és népszerűek legyenek, rengeteg fejlesztésre van szükség. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a VEKOP 4.1.2-15. – “A Közép-Duna komplex turisztikai fejlesztése” című fejlesztési program keretében több vízitúra megállóhelyet fejleszt, hogy a Dunakanyarban és a Duna fővárosi szakaszán egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezet tudatos módon bejárva Magyarország legnagyobb folyóját.
Ennek víziturisztikai infrastruktúra-fejlesztésnek egyik fontos eredménye, hogy Szigetcsépen színvonalas megállóhely szolgálja a túrázók igényeit. Az elkészült beruházás célja, hogy színvonalas környezetet biztosítson a Ráckevei(Soroksári)-Duna ágon túrázók számára.
A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati projekt keretében közép-dunai szakaszon (Budapest és Pest-megye) 15 vízitúra megállóhely újul meg. Több helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, néhány meglévő megállóhelyen eszközfejlesztéseket hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák a vízen túrázni vágyók.