Végéhez közelednek a tervezések a Közép-Duna régióban

Végéhez közelednek a tervezések, elindultak az első közbeszerzési eljárások a közép-dunai régióban. A VEKOP-4.1.1-15-2016-00004 pályázat keretében európai uniós forrásból 15 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg, ebből összesen 10 helyen lesz építési beruházás, amelyek kivitelezése jövő tavasszal kezdődhetnek el.

Már csak néhány hónap és kezdődik a kivitelezési munka a Közép-Duna régióban, ahol európai uniós forrásból 15 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg. Tíz helyszínen építési beruházásokat hajt végre a konzorcium, melynek vezetője a Magyar Kajak-Kenu Szövetség – az érintett településeken a tervezés lezárult vagy végső fázisban van, az első közbeszerzési eljárások elindultak, s várhatóan jövő tavasszal el is kezdődhetnek az építkezések a megállóhelyeken.

„Jövőre az építőipari szezon indulásával minden helyszínen elkezdődhet a munka, de az egyeztetések alapján lesz olyan megállóhely, ahol a nyári szezon kihasználása érdekében a kivitelezést a nyár végére fogják tolni” – mondta Nyikos András, a közép-dunai pályázat projektvezetője, aki azt is elmondta: ettől függetlenül tartható a projekt megvalósulásának határideje, amely 2018. december 31.

A többi helyszínen, ahol már meglévő, jó állapotban lévő megállóhelyek várják a vízitúrázókat, eszközbeszerzést hajt végre a konzorcium, amelynek előkészítése folyamatos, minden szakmai szempontot figyelembe vesz a konzorciumvezető Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

„Figyelemmel a rendelkezésre álló keretre, megpróbáljuk a piacon kínált lehető legjobb minőségű eszközöket beszerezni. Ez biztosítja a hosszú élettartamot, és a vendégek igényeinek minél magasabb színvonalú kiszolgálását is” – mondta Nyikos András, aki hozzátette: a vízitúrázás iránt érdeklődők számára továbbra is fejlesztés alatt áll az új portál, amely az egyes megállóhelyek térképen történő megjelenítésén felül több szolgáltatást is kínál majd, mindenki a saját igényei szerint tervezheti meg programjait, értesülhet a bebarangolt régió turisztikai attrakcióiról, vendéglátóhelyet választhat, megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival, és további szolgáltatásokat is igénybe vehet majd.