Új helyszínek kapcsolódnak be a vízitúra programba

vizituras-anyag-1280x485

 

A vízi turisztikai megállóhelyek kialakításának projektgazdájaként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) megkötötte a Bejárható Magyarország Program keretrendszerébe illeszkedő, a Felső- és Alsó-Dunára vonatkozó fejlesztésekkel kapcsolatos konzorciumi megállapodását az érintett települések és egyesületek képviselőivel.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 10 milliárd forint Európai Uniós forrást különített el turisztikai non-profit szervezetek részére az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére.

A programba most újabb területek kapcsolódnak be, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Felső- és Alsó-Duna szakasz komplex fejlesztésről szóló konzorciumi megállapodást kötött az érintett települések képviselőivel: a Felső-Dunán Komáromban, Lábatlanon, Esztergomban és Dömösön, az Alsó-Dunán Rácalmáson, Dunaújvárosban, Bölcskén, Kalocsán és Baján kezdődhetnek el fejlesztések, amely kapcsán 306 850 000 forintos támogatásra adnak be kérelmet.

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között, dr. Bálint József, Kalocsa és Schrick István, Rácalmás polgármestere, valamint Hoffmann Mónika, a Bajai Vízisport Klub, Pjatacsuk Vitalij, az Esztergomi Kajak-Kenu Sport Egyesület, Galó Levente, a Dunaparti Csónakház Egyesület vezetője, Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke és Baráth Etele, a szövetség leköszönő elnöke, a BJMOKK Nonprofit Kft. és a Sportrendszer Nonprofit Kft. vezetői írták alá azt a konzorciumi szerződést, amelyet még az idén benyújtanak a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

A fejlesztésekről márciusban megszülethet a támogatói döntés.