Tovább bővült a balatoni konzorciumi tagok száma

Decemberben második konzorciumi megbeszélésükön vehettek részt a Balaton víziturizmusának komplex fejlesztésében részvevő települések. A Zamárdiban tartott találkozón szó esett az európai uniós projekt aktuális helyzetéről, a megvalósításhoz kapcsolódó feladatokról.

 

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere köszöntötte a második konzorciumi értekezlet részvevőit. A találkozón minden érintett település, vagyis Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp és Tihany képviselői jelen voltak, ami azért is fontos, mert a hálózat tagjai megismerhetik egymás aktuális helyzetét, hiszen mint Cservári Gábor projektvezető elmondta: a megvalósítási szakaszba csak akkor léphet a fejlesztés, ha minden tag teljesítette a szükséges feltételeket. Cservári hozzátette, a projektfejlesztési időszakban újabb szerződésmódosításra volt szükség, hiszen két új konzorciumi tag, Zamárdi és Fonyód is csatlakozott a projekthez.

A megbeszélésen szó esett a beszerzési és közbeszerzési tervekről, az építési beruházásokhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások még 2017-ben el tudnak indulni. Az eszközökkel kapcsolatos beszerzések (így a túraeszközök és felszereléseik, a motorcsónakok) várhatóan jövő szeptemberben zárulnak. Ezek az eszközök együttműködési megállapodás keretében kerülnek majd a helyszínekre. Az eszközök tulajdonosa a BJMOKK Kft. lesz, amely az eszközök kezelése, karbantartása, leltározása, azokat érintő marketing-tevékenységek kapcsán működtetési költséget számol fel.

A konzorciumi megbeszélés érintette a kötelezően teljesítendő indikátor számokat, a látogatószámot, illetve az árbevételt egy google-alapú menedzsment modulon keresztül lehet majd mérni.

A régióval kapcsolatos marketing-tevékenységről is szó esett, bemutatásra kerültek a legyártani készülő információs táblák, valamint a túratervező program.