Tiszaújváros magas színvonalon fogadja majd a vízitúrázókat

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mint konzorciumvezető új megállóhely felújításába kezdett a Felső-Tisza régióban. Az MKKSZ a Széchenyi 2020 programban megvalósuló, „A Felső-Tisza Víziturizmusának komplex fejlesztése” című projektje során a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület vízitúra megállóhelyként is funkcionáló vízitelepét újítja fel bruttó 53 300 000 forintos európai uniós forrásból.

A tiszaújvárosi vízitúra megállóhely rekonstrukciója során az ingatlanon található főépület felső szintjének funkciója bővül. A felújítás érinti a feljáró alatti férfi és női vizesblokkokat, a telekterületen található faszerkezetes közösségi teret, s ezen kívül az épület külső felülete is új burkolatot kap. Az ingatlanon történő fejlesztések biztosítják, hogy az egykori strand területe újra a szabadidős vizisportok központjává válhasson, kulturált, a mai igényeknek megfelelő színvonalon fogadhassa a vízitúrázókat.

Az elmúlt időszakban nem volt megfelelő színvonalú megállóhely a településen, ezért a vízitúrázók többségében inkább elkerülték Tiszaújvárost. Az egyesület két éve vásárolta meg a területet, és tavaly meg is kezdte az épület alsó szintjének felújítását. A GINOP-7.1.2-15-2016-00001 számú „A Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázatból származó 53,3 millió Forintos uniós támogatásnak köszönhetően további fejlesztés valósulhat meg a területen. A beruházás eredményeként a vizitúrázók számára korszerű megálló- és pihenőhely létesülhet, s úgymond „bevezetve a Tiszát a városba” a régióban helyet biztosíthat a szabadidő aktív eltöltésére baráti társaságok, iskolai, munkahelyi közösségek számára.