Tiszabecsen megújul a Diófaliget Camping

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mint konzorciumvezető „A Felső-Tisza Vízi turizmusának komplex fejlesztése” című programja kapcsán európai uniós támogatást nyert el. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt egyik fejlesztési területe Tiszabecs, ahol 36 millió Forintos pályázati támogatásból újul meg a Diófaliget Campingben lévő vízitúra megállóhely.

DCIM100MEDIADJI_0049.JPG

Megkezdődött a tiszabecsi Diófaliget Campingben található vízitúra megállóhely rekonstrukciója. Az önkormányzat a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel (mint konzorciumvezetővel) való együttműködésnek köszönhetően a GINOP-7.1.2-15 kódszámú „A Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati eljáráson bruttó 36 000 000 Forintos uniós támogatást nyert el a felújításra.
A támogatásnak köszönhetően az ingatlanon található épületben megújulnak a vizesblokkok és új, korszerűen felszerelt konyha kerül kialakításra.

„A fejlesztés során egy 22.5 négyzetméteres, minden igényt kielégítő konyhát létesítünk, amelyben mosógépet, villanytűzhelyt, fagyasztóládát is a túrázók rendelkezésére tudunk bocsátani, javítva ezzel a komfortérzetüket. Gyakorlatilag itt lehetőségük nyílik az általuk hozott nyersanyag feldolgozására, elkészítésére, megfőzésére. Emellett kialakításra kerül egy négy-négy kiállásos férfi és női zuhanyzó, valamint mellékhelyiség. A hőszigetelt, fűtőpanelekkel ellátott épülethez tartozik egy 10 négyzetméteres rámpa is, amellyel akadálymentesítetté tesszük a megállóhelyet, így mozgássérülteket is fogadni tudunk a létesítményünkben” – mondta

Regős József, a megállóhely vezetője, aki hozzátette: a Diófaliget Camping a térség egyik közkedvelt vízitúra megállóhelye, az Uniós beruházásnak köszönhetően a jövőben korszerű és európai színvonalú turisztikai szolgáltatást tud nyújtani.