Mindhárom helyszínen az ütemezésnek megfelelően halad a kivitelezés

A GINOP-7.1.9.17-2018-00013 azonosítószámú projekt keretében az eredeti Támogatási Szerződés három építési beruházás megvalósítását tartalmazta.


A 2020 végén benyújtott Támogatási Szerződés módosításkor kérelmezte a konzorciumvezető BJMOKK Nonprofit Kft., hogy a Tokaj Vízitúra Megállóhelyen a projekt keretében beszerzett hajók és kapcsolódó eszközök tárolására alkalmas hajótároló épületeket létesíthessen a projekt tartalék kerete terhére. A tokaji helyszínen létesítendő 3 db hajótároló épület vonatkozásában, az Önkormányzat a BJMOKK Nonprofit Kft. településképi bejelentését tudomásul vette, a kiviteli tervdokumentáció elkészült, a közbeszerzési eljárás keretében 7 db ajánlat érkezett be, amelyek értékelése folyamatban van. A nyertes vállalkozónak majd 90 nap áll rendelkezésre az ácsolt faszerkezetű épületek kivitelezésére.


Szabolcsveresmarton a 2021. március 17. napján aláírt vállalkozási szerződés alapján 2021. március 23. napján kezdődött meg a kivitelezés, amely idén szeptemberben elérte az 54 % készültéségi fokot. A második építési ütem vonatkozásában 2021. októberben beküldött számla is kiegyenlítésre kerül a Vállalkozó részére és a munkálatok folyamatosan zajlanak. A kivitelezést a vállalkozási szerződés szerint 2022. március 14-ig kell készre jelentenie a Vállalkozónak. A kivitelezési feladatok a folyamatos egyeztetéseknek köszönhetően zökkenőmentesen zajlanak és az ütemtervet követik.


Tiszabecsen 2021. április 22-én indult a 180 napig tartó kivitelezés, a megvalósítás a finiséhez érkezett, a műszaki átadás az eredetileg tervezett október közepi időpontban elkezdődik. A Felső-Tiszai Vízitúra Sportegyesület további feladata a tiszabecsi projekthelyszínen a kültéri fitneszpark elkészítése, ami a téli időszak beálltáig elkészül.


Rakamazon 2021. augusztus 16-án indult az épület földszintjén kialakítandó vízitúra megállóhely  kivitelezése. 2021. szeptember hónapban a kivitelezés készültsége elérte a 25 %-ot. Következő lépésben a nyílászárók kerülnek a helyükre, így lehetővé válik, hogy a Vállalkozó a téli időszakban zavartalanul folytathassa a belső építési munkákat.

A konzorcium tagjai jó úton járnak, hogy a projekt fizikai megvalósítása a Támogatási Szerződésben foglalt határidőre elkészüljön.