Megkezdődött az építési beruházás kivitelezése Szabolcsveresmarton

2021. március 22-én a helyszínek közül elsőként Szabolcsveresmarton kezdődött el a kivitelezés. A négy építési beruházást és eszközbeszerzéseket magában foglaló fejlesztés várhatóan 2021. december 31-én zárul.

A fejlesztések segítik a térség vízi turizmusának fejlődését, lehetőséget adnak a szabadidő vízen (és vizes sportokkal) történő aktív eltöltéséhez.

A korábbi vízitúra megállóhely fejlesztésekhez hasonlóan itt is fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) egyaránt használhassák a létrejövő fejlesztéseket, így a szabadidejüket aktívan eltölteni vágyók számára színvonalas szolgáltatás és széles programkínálat jön létre. Az aktív turizmus társadalmi szerepe különösen felértékelődik a pandémiás helyzetben.

A Szabolcsveresmarton létrejövő vízitúra központ lehetővé teszi a vízitúrázók fogadását, közösségi programok szervezését, továbbá sátorozás lehetőségét is biztosítja az ide érkezőnek. A kajakkal, kenuval, esetleg SUP-pal a Rétközi-tó természeti szépségeit felfedezők számára remek pihenési és  kikapcsolódási lehetőséget biztosít a beruházás keretében megvalósuló vízitúra bázis.