Megkezdődött a tokaji vízitúra megállóhely kialakítása

Közel 60 milliós Európai Uniós forrásból megkezdődött Tokajon a vízitúra megállóhely kialakítása. A kivitelezés a „Felső-Tisza Vízi turizmusának komplex fejlesztése” című projekt részeként a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg.

image003

Új vízitúra megállóhely létesül Tokajon, amely az önkormányzat, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség együttműködésének köszönhetően a GINOP-7.1.2-15 kódszámú „A Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati eljárás részeként bruttó 59.994.800 Forintos uniós forrásból valósulhat meg.

Az elkészült tervek alapján a tokaji önkormányzat a főépület finanszírozását GINOP-forrásból fedezi, de megújulnak a vizesblokkok, a kiszolgáló helyiségek és megvalósulhat egy hajótároló létrehozása is.

A tervezett épület elsődleges funkciója, hogy a Tisza túrázó csoportok számára higiénikus alapszolgáltatásokat nyújtson a megállóhely, ahol biztosított lesz egy közösségi tér is a túrázók számára. Tokaj földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően ideális végpontja a Bodrogon zajló túráknak is, ugyanakkor lehetőség nyílik kajakok és kenuk bérbeadására, akár egy-egy napos túrák, egy hetes táborok lebonyolítására.
A munkákat az Épszer Építő- és Szerelőipari Zrt. végzi, a szerződés szerinti befejezési határidő október közepe.

Örömteli hír még, hogy a Bodrogon elindulhatnak a Területi Operatív Programból finanszírozott fejlesztések is, a két projekt erősítheti egymást.
A tokaji fejlesztés megvalósulási szakaszairól bővebb információt a www.kajakkenusport.hu oldalon olvashatnak.