Konzorciumi értekezlet Zamárdiban

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mint konzorciumvezető a GINOP-7.1.2-15-2016-00008 “A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című támogatási program keretében az északi és déli parton is vízitúra megállóhelyeket fejleszt. A projekt keretében több vízitúra megállóhely épül vagy újul meg 595.000.000. forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. 2019 november 26. án Zamárdian a projektben részt vevő önkormányzatok és helyi egyesületek részvételével konzorciumi megbeszélést tartottak a Városházán. 

A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében Balaton Veszprém és Somogy megyéhez tartozó partszakaszain több vízitúra megállóhelyet alakít ki, vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség konzorciumvezetőként GINOP-7.1.2-15-2016-00008 – “A Balaton vízi turizmusának komplex turisztikai fejlesztése” című fejlesztési program keretében több vízitúra megállóhelyet fejleszt, hogy a Balaton vizén egyre többen tölthessék aktívan szabadidejüket, környezettudatos módon bejárva Magyarország legnagyobb tavát.

A találkozón minden érintett település, vagyis Siófok, Zamárdi, Balatonszemes, Fonyód, Keszthely, Révfülöp és Tihany képviselői jelen voltak. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke köszöntötte a konzorciumi megbeszélés részvevőit, aki tájékoztatást adott a sportág aktuális helyzetéről, programjairól.

A megbeszélésen szó esett a beruházások helyzetéről – az építési munkálatok Siófok és Zamárdi kivételével már elkészültek, Révfülöp pedig folyamatban van, várhatóan a tél folyamán befejeződik. A projekt keretében beszerzésre kerülő eszközök az együttműködési megállapodás keretében kerülnek már a helyszínekre kerültek. 

A projekt keretében beszerzett vízitúra eszközök beszerzésre és leszállításra kerültek a helyszínekre, a támogatási forrásból kivitelezésre kerülő marketingtevékenység offline része már lezárult, a tájékoztató és iránymutató táblák a helyükre kerültek, tavasszal pedig egy széles körű online kampány irányítja majd a figyelmet a fejlesztésből elkészült vízitúra megállóhelyekre.