Információs eszközöket telepítettek a Dunára

A Felső és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című GINOP-7.1.2-15-2016-00012 támogatási programban 9 vízitúra megállóhely újul meg 351.251.392 forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. A vízi túra felszerések beszerzése és az épületek kivitelezése a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, GINOP-7.1.2-15-2016-00012 “A Felső és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című fejlesztési program keretében. Augusztusban új információs és irányító táblák kerültek telepítésre a Duna menti víztúra megállóhelyekre!

A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című konzorciumi pályázati projekt keretében a Felső-és Alsó-Duna szakaszain 9 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg. Alsó-dunai helyszínek: Rácalmás, Dunaújváros, Bölcske, Kalocsa és Baja. Öt helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, négy helyszínen pedig eszközfejlesztést hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának fejlődését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek. A projektnek köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus az Alsó és a Felső-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások és a Duna partján nyaraló turisták mellett a folyó mentén élő családok ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat feléledjen. 

A felszerelések beszerzése és az épületek kivitelezése a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, GINOP-7.1.2-15-2016-00012 “A Felső és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című fejlesztési program keretében. Augusztusban új információs és irányító táblák kerültek telepítésre a Duna menti víztúra megállóhelyekre. Ezek a táblák két csoportra oszthatók: az egyik típus a vízen érkező túrázók számára hívja fel a figyelmet a vízitúra megállóhelyre illetve a tömegközlekedéssel elérhető állomásokról irányítja a túrázni vágyókat, a másik pedig a megállóhelyeken vagy a településeken információkkal látja el a látogatókat a nevezetességekről, orvosi rendelőkről, a megállóhely pontos helyéről, térképen is megmutatva ezeket a fontos helyszíneket. 

A folyamatosan elkészülő beruházásoknak köszönhetően nem csak új vízitúra megállóhelyek kerülnek átadásra, hanem ezekbe új eszközpark is kerül, melyeket majd kibérelhetnek a túrázók a helyszíneken. Az Alsó és a Felső-Dunán, nyári szezont már új túrahajókban evezve élvezhetik a vízi kalandok szerelmesei!