Indul a vízi élet Ibrányban

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Ibrány városában is elérhetővé válik az ott élő fiatalok számára a kajak-kenu sport. A kezdeti lépésekhez az önkormányzaton és a Magyar Kajak-Kenu Szövetségen kívül nagy segítséget nyújtanak az „Ordana” Nagykállói Egyesület kajakosa is.

Kis kajakosokkal és kenusokkal telt meg az Ibrány városában található szabadidőpark kis tavacskája, amelyen az Ordana Nagykállói Egyesület versenyzői tartottak bemutatót a helyi iskolás gyerekek számára.

„Gyönyörű időben volt szerencsénk vízre szállni és egy kis bemutatót tartani a helyi gyerekeknek. Mini kajakban, C-1-ben és K-1-ben a már két éve versenyző nagykállói gyerekek látványos versenyeket vívtak egymással. A városi rendezvény keretében az általános iskolások és gimnazisták közelről láthatták a sportág szépségeit és reméljük, kedvet is kaptak a kajak-kenu sport elkezdéséhez. A következő lépésünk az lesz, hogy megkezdjük a munka feltételeinek kialakítását, és a jelentkező gyerekek számára biztosítjuk az edzéseket” – nyilatkozta Veres István.

Ezen a napon érdekes beszélgetésekre és régi emlékek felidézésére is lehetőség adódott. Ibrányban, a Tisza folyó közelsége predesztinálja a vízi sportok meghonosítását. Régen a vízitúra programokat Bene Kálmán testnevelő tanár szervezte a diákoknak, akik ma felnőttként hasonló élményeket és lehetőségeket szeretnének nyújtani a gyerekeik számára. Ehhez a kajak-kenu és vízitúra szakosztály megalakításával, valamint a Bejárható Magyarország program keretében az önkormányzat és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közös fejlesztésével nyílik majd lehetőség.