Elkészült a tiszabecsi vízitúra megállóhely

Újabb vízitúra megállóhely készült el a Felső-Tiszán, Tiszabecsen átadták a Dióliget Campingben található létesítményt. A felújítás a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával, „A Felső-Tisza Vízi turizmusának komplex fejlesztése” című program részeként, európai uniós forrásból valósulhatott meg. 

Lezárult a tiszabecsi Dióliget Campingben található vízitúra megállóhely rekonstrukciója. A fejlesztés a GINOP-7.1.2-15 kódszámú, „A Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése” című pályázati eljáráson elnyert bruttó 36 000 000 Forintos uniós támogatásból jöhetett létre.

A pénzügyi forrásnak köszönhetően az ingatlanon található épületben megújultak a vizesblokkok, öt-öt kiállásos férfi és női zuhanyzó, valamint mellékhelyiségek kerültek kialakításra, emellett egy új és korszerű a túrázók igényeit kiszolgáló melegítő konyha is létesült, amelyben az általuk hozott nyersanyag feldolgozására, elkészítésére van lehetőség. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javul a túrázók komfortérzete a megállóhelyen, amelynek megközelítése akadálymentesített lett, így mozgássérültek is igénybe tudják venni a szolgáltatásokat.

Regős József, a megállóhely vezetője elmondta: a Diófaliget Camping, amely a térség egyik közkedvelt vízitúra megállóhelye, az uniós beruházásnak köszönhetően a jövőben korszerű és európai színvonalú turisztikai szolgáltatást tud nyújtani.