Elkészült a tiszabecsi beruházás

A Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés” című GINOP-7.1.9-17-2018-00013 azonosító számú projektben 4 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg összesen 492.222.249 forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. A Felső-Tiszán található helyszínek közül Tiszabecsen befejező szakaszához ért a beruházás.

A projektben megvalósítandó további beruházások kivitelezése is folyamatban van, a teljes fejlesztés befejezésének tervezett időpontja 2022. április 30.

Tiszabecsen a hagyományos épület földszinti vizesblokk helyiségei a Széchenyi 2020 program keretében újultak meg, GINOP-7.1.9-17-2018-00013 “A Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés” című projektben. A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része a tiszabecsi is. A most befejeződött beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését. A Vidám Delfin Kft tulajdonában lévő telken került felújításra a meglévő, jelenleg is üzemelő Felső-tiszai Vízitúra Sportegyesület vizes helyiségeket (wc-k, zuhanyzók) magában foglaló épülete. Szintén ebből a pályázati forrásból a telken kialakításra került a speciális kondipark, amely biztosítja a fogyatékos emberek fogadása érdekében a fogyatékosság típusához igazodó sajátos igényeknek megfelelő szolgáltatásokat.

A beruházás során a megújult vizesblokk mellett akadálymentes módon kialakításra került egy külső főzőblokk, ahol lehetőség van főzésre, mosogatásra, továbbá egy akadálymentes mosdóblokk is.