Elindult a pesterzsébeti Hullám csónakház felújítása

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című VEKOP 4.1.1.-15-2016-00004 azonosítószámú projekt keretében 15 vízitúra megállóhely újul meg 799.000.000 forint, vissza nem térintendő európai uniós támogatásból. Elsőként a pesterzsébeti Hullám Csónakház vízitúra megállóhely felújítása kezdődött meg, a beruházás tervezett átadása: 2019. február.

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázati projekt keretében a Duna budapesti és Pest-megyei szakaszán 15 vízitúra megállóhelyet alakít ki vagy újít meg az erre a célra létrejött konzorcium. Elsőként a patinás pesterzsébeti helyszínen, a Hullám Csónakház felújítása kezdődik meg, melyet az ESMTK konzorciumi tagként valósít meg. A csónaktároló csarnokon belül új férfi-női vizesblokk és közösségi hely jön létre. Az eredményes közbeszerzési eljárást követően a vállalkozási szerződést 2018. augusztus 30.-án írták alá, a tervezett átadás pedig 2019. február hónapban lesz.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a VEKOP 4.1.1-15. programban, amelyben a Duna középső folyásának és fővárosi szakaszának vízitúra megállóhelyei kerülnek fejlesztésre. Ennek a hálózatnak a része a pesterzsébeti Hullám Csónakház is, ahol a most megvalósuló beruházás elősegíti a térségi vízi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák a turisták és a környékbeli lakosok is. A fejlesztés keretében megújuló csónakház üzemeltetője az ESMTK egyesület, amely a beruházás megvalósításával hozzájárul új munkahelyek létrehozásához.