Csongrádon és Tiszakécskén átadásra került a munkaterület, indulhat a kivitelezés

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a szegedi Kiskörössy Halászcsárdában tartotta meg harmadik konzorciumi taggyűlését, amelyen az Alsó-Tisza régió víziturizmusának fejlesztésében részvevő települések képviselői vettek részt. 

 

Jól haladnak az európai uniós forrásból megvalósuló vízitúra fejlesztések Magyarországon – erről beszélt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az Alsó-Tisza régió harmadik konzorciumi megbeszélésén. Az elnök elmondta: mind a Magyar Turisztikai Ügynökség, mind az Irányító Hatóság pozitívan tekint a vizes fejlesztésekre, a teljes pályázói körből (lovasok, kerékpárosok, vitorlázók, túrázók) a legjobb ütemben az MKKSZ által koordinált projektek haladnak, amelyek erősítik a szövetség, a tagszervezetek és a konzorciumi tagok pozícióit.

Avar Balázs projektmenedzser a régió fejlesztéséhez kapcsolódó aktuális információkról számolt be. Májusban, a projektfejlesztési időszak vége előtt erős volt a szándék, hogy a megállóhelyekhez kapcsolódó építésre vonatkozó közbeszerzések elinduljanak, amelyek szinte minden helyszínen elkezdődtek, sőt, Csongrádon és Tiszakécskén átadásra került a munkaterület, megkezdődhet a kivitelezés is. Az eszközök és szolgáltatások tekintetében az Alsó- és Felső-Tisza fejlesztést egyben kezeli a konzorciumvezető Magyar Kajak-Kenu Szövetség, amely az Alsó-Tisza régióban is lezártnak tekintheti a motoroshajó- és utánfutó közbeszerzést. A többi eszköz, valamint a marketing tevékenység esetében az eljárások jövő tavasszal fejeződnek be. Ahogyan a korábbi megbeszéléseken is elhangzott az eszközök átvétele – a konténerek és stégek kivételével – Szegeden, az Olimpiai Központban fog megtörténni. Az eszközök tulajdonosa a BJMOKK Kft. lesz, míg használói a megállóhelyek, amelyekhez az átadás-átvételt követően a kezelői felelősség is átkerül. A közös fenntartási időszakra mindenkivel együttműködési megállapodást fog kötni az MKKSZ az üzemeltetés szabályaira, az eszközhasználat-, valamint a honlap- és egyéb marketing eszközök használatának tisztázására. A konzorciumvezető előzetes számításokat végzett azzal kapcsolatban, hogy a fenntartási időszakban milyen költségek szükségesek a működéshez, ezeket projekt-arányosan osztja fel.