Átadásra került a munkaterület Tiszabecsen

A „Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00013 azonosítószámú projekt keretében a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség 4 településén létesül és újul meg vízitúra megállóhely.

A projekt keretében 492 222 249 Ft vissza nem térítendő támogatásból az építési beruházásokon kívül több helyszínre új vízitúra eszközöket telepítünk, az izgalmas vízitúra programok lebonyolítása érdekében személyszállító jármű beszerzésére is sor kerül, így összességében emelkedik a helyszínen elérhető szolgáltatás színvonala. Ezek a fejlesztések biztosítják az egyes jármódok közötti kapcsolódás lehetőségét is, azaz a megállóhelyen létrejövő infrastruktúrát használhatják a kerékpárosok és a gyalogos turisták is.

2021 áprilisában eredményesen zárult a tiszabecsi projekt helyszínen megvalósuló építési beruházást megvalósító kivitelező beszerzését célzó közbeszerzési eljárás, így itt is megvalósítási fázisba lép a folyamat.

  1. április 22-én a szerződött Vállalkozó átvette a munkaterületet, megkezdődött a vizesblokk felújítása. A tiszabecsi beruházás az ütemterv szerint 2021. október közepén zárul úgy, hogy a vízitúrázók és a vendégek pihenése és kényelme érdekében a műszaki megvalósítás a főszezonban szünetel.

A fejlesztés keretében a vizesblokk közös helyiségei: a női és a férfi közös zuhanyozók, a mosdók és a wc-k a jelen kor minőségi elvárásainak és a látogatóforgalomból fakadó terhelést kielégítő, magas színvonalon színvonalon újulnak meg.

Eszközbeszerzés eredményeként a Konzorciumvezető új túrakenukat, 1 és 2 személyes túrakajakokat, lapátokat, mentőmellényeket és kötelező felszerelés csomagokat is biztosít majd a fenntartási időszakban az üzemeltetést ellátó szervezetnek.”