Elindul a rakamazi beruházás

„2021. július végén eredményesen zárult a „Zempléni Zenit” Alapítvány Ajánlatkérő által indított „Zenit Vízibázis kialakítása és vízitúra megállóhely létesítése” tárgyú közbeszerzési eljárás.


A közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott vállalkozó feladata az 1970-es években épült létesítmény földszintjén vízitúra megállóhely kialakítása.
A fejlesztés keretében megújul a rakamazi Zenit vízibázis megállóhely fogadótere, a meglévő épület földszintjén az épület északi részében 6 db vizesblokkal ellátott öltöző egységet alakít ki a Zenit Vizibázis pihenőhelyként. A 6 db öltöző egységben biztosítható az akadálymentes pihenő, nemenkénti, családi és személyzeti öltöző, illetve a családbarát baba-mama szoba pihenőhely.


Az épület középső részében a bejárat akadálymentes megközelítése rámpával, fedett autóbeállóval lesz megoldva, amely a meglévő kocsibeálló helyén építendő meg. A bejárat szélfogóba nyílik, innen a közlekedőn keresztül az iroda és információs pult közelíthető meg. Az épület déli részében nemenkénti WC csoport valamint 2 közösségi tér helyezkedik majd el.


A tevékenység során a földszint bontási munkái, a helyiségek terv szerinti tartószerkezeti, építészeti, szakipari, épületgépészeti és elektromos munkái készülnek el, homlokzati nyílászárókkal, homlokzatképzéssel, burkolatokkal, teraszokkal, új fedett bejáróval, lépcsővel, akadálymentes megközelítéssel és fedett autóbeállóval. Ebben az ütemben készül el továbbá az épület megközelítéséhez szükséges belső utak, parkolók és zöld felületek kialakítása. A vízitúra megállóhely kialakítása nem építési engedély köteles tevékenység.”