A kedvezményezettek nevei BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Kft. (mint konzorciumvezető), Döge Község Önkormányzata, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nzrt, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Felső-tiszai Vízitúra Sportegyesület és a Zempléni Zenit Alapítvány.
A projekt címe Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés
A szerződött támogatás összege 500.000.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100%
A projekt tartalmának bemutatása, összefoglalása A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben megvalósuló „Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés” című projekt révén a Tisza felső szakasza alkalmassá válik arra, hogy népszerű, minőségi szolgáltatásokat biztosító hazai víziturisztikai attrakció legyen a jövőben.

Négy településen (Tiszabecs, Szabolcsveresmart, Rakamaz, Tokaj) vízitúra megállóhelyek jönnek létre, amelyek egyrészt a vízitúrázók speciális igényeit szolgálják ki, másrészről pedig valamennyi odalátogató számára emelt színvonalú szolgáltatásokat tesznek elérhetővé.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2019. szeptember 30.
Projekt azonosító száma GINOP-7.1.9-17-2018-00013

Víziturisztikai fejlesztések a Felső-Tiszán – elindult a projekt!

A legendás Tisza-túrák hagyományait újjáélesztve, a fenntartható és természetközeli turizmus fejlesztésének szellemében újabb víziturisztikai beruházások kezdődnek a Felső-Tiszán. A Felső-tiszai vízi turisztikai fejlesztés című, GINOP-7.1.9-17-2018-00013 azonosítószámú projekt keretében a meglévők mellett további új vízitúra megállóhelyek jönnek létre 500.000.000.- forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból. Jelenleg a megvalósuló beruházások előkészítése zajlik, a projekt befejezésének tervezett […]

Részletek